Ahoj, vždy jsem kupovala letenky přímo u dopravce, ale teď jsem po pátrání našla dobrou nabídku přes Booking ...Má někdo prosím zkušenost s nákupem letenek přes Booking? Konkrétně se jedná o cestu z Prahy do New Orleans v dubnu. Předem děkuji za rady.   .

Nákup letenky přes Booking.com ANO/NE ?

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

50 reakcí

Marně v tom sdělení hledám nějakou novinku.

3 Citovat

O jakou leteckou společnost se jednalo?

Nešla žádná platební karta s platbou v místní měně?

Nabízeli platbu přes Paypal?

Gotogate nabídlo nižší cenu než místní web letecké společnosti?

Děkuji.

0 Citovat

V únoru Brazílie - vnitrostátní lety. Aerolinka Azul. Na jejich webu mi to za boha nešlo koupit. Měl jsem změnu letu, ale žádný problém.

1 Citovat

a pres nejakeho normalniho prodejce to take neslo? :)

0 Citovat

Taky teď kupuji letenky po brazílii a beru to přes booking, a to i z důvodu ceny, Azul na přímo 70 USD, Booking 32 EUR

1 Citovat

Děkuji za tipy.

Čekal bych, že místní weby leteckých společností budou levnější než Booking / Gotogate.

0 Citovat

Proč by prodejce nemohl něco sponzorovat, když si myslí, že na tom vydělá jinak?

Proč by nemohla aerolinka přes nějaký prodejní kanál prodávat letenku dráž a přes jiný levněji, když si myslí, že jí to něco přinese? :)

1 Citovat

Mám dotaz. Nikdy nekupuji letenky přes OTA, ale tentokrát vážně váhám.

Jde o Mytrip, Gotogate, Booking (jeden majitel, takže z bláta do louže).

Jde mi o čtyři letenky od Austrian VIE-BKK-KUL a zpět. Rozdíl mezi OTA a Austrian je celkem cca 10 tisíc. Šli byste do toho?

0 Citovat

Kukni studentagency. Taky jsem s nima kupoval o polovinu levnejsi nez cez spolecnost, kdyz byl problem s prebookovanim nebyl absolútne problem s kontaktovanim, boli nápomocní.

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a):

Mám dotaz. Nikdy nekupuji letenky přes OTA, ale tentokrát vážně váhám.

Jde o Mytrip, Gotogate, Booking (jeden majitel, takže z bláta do louže).

Jde mi o čtyři letenky od Austrian VIE-BKK-KUL a zpět. Rozdíl mezi OTA a Austrian je celkem cca 10 tisíc. Šli byste do toho?

ota neni problem. problem jsou nektere ota, se kterymi se domluvit pro pripadne zmene/zruseni je obtiz (+ obcas omezene moznosti OTA pri zmenach vynucenych zrusenim letu / upravou letaku)

co nejaka student agency nebo letuska? nemaj to za podobnou cenu?

0 Citovat

Ja bych do toho sla. Pokud je rozdil velky.

0 Citovat

S bookingem a mytrip jsem nikdy žádný problém neměl, pokud ten rozdíl v ceně je tak velký take bych do toho šel. 

1 Citovat

Moc děkuji za názory. Trochu se mi tam teď mění ceny, takže poslední dotaz. Jak je na tom Pelikán? Respektive Pelikán vs Student agency? Díky.

0 Citovat

Tak se to nakonec nějak vyřešilo samo.

Začaly se šíleně měnit ceny, měnily se mi na obrazovce každých pár minut a najednou tam za nejlepší cenu skočily přímo ceny od Austrian, tak jsem to rychle koupila. Tohle měnění cen před očima jsem ještě nezažila.

Bylo to tedy přes proklik ze Skyscanneru, protože když jsem šla na web přímo, tak byly ceny pořád vysoké. A je to tak i v tuhle chvíli. Pokud jdu přes Skyscanner je cena o hodně nižší než napřímo (u čtyřech letenek rozdíl 316 eur).

0 Citovat

Tak ono se vždy vyplatí, už jen pro informaci, projet každou letenku přes Skyscanner.

Je to stejné jako cenové srovnávače u pojistek nebo půjčoven aut.

4 Citovat

Ano, také se mi to stalo u FlyDubai. Cena meho termínu jednoho dne prudce vyskočila. Zkusil jsem hledat přes Sky scanner a ten ukázal původní cenu, která platila i po prokliku na aerolinku. Tak jsem hned koupil. Teď měsíc před odletem cena klesla ještě níže.

0 Citovat

Já už to kontrolovat dál nebudu ať nejsem naštvaná. Myslím, že 13900 Kč za letenku do KUL s jedním přestupem, zavazadly a přesně v mém termínu (prázdniny a přesně ve dny kdy potřebuji) a ve skvělé časy je fajn. 

1 Citovat

Já se bál před měsícem koupit letenku přes Booking a te´d so rvu vlasy. PRG-MNL s EK za 24 000 a na webu Emirátů stojí přes30k. Bohužel te´d už to mají hodně přes 30 a booking to tam měl za tu cenu snad jen den. Je otázka jestli to nebyla chyba a nezrušili by to.

0 Citovat

Pokud je to economy a nejsou to vánoce, apod. , tak je i těch 24k pořád hodně. Asi by nebyl problém jí koupit v akci za půlku z okolních letišť. 

U EK stojí i Dubaj v economy 16k RT.

1 Citovat

Taky jsem výhodně koupila letenky přes Booking , to mi nabídl když jsem rezervovala ubytování v Hurghadě…. Byla nejen levnější o dost ale měla i velké kufry.Na stránce Lufthansy mi let tam zmiznul a druhy má zkráceny čas přestupu. Na chatu mi už 6 dni slibuji ze to daji doporadku navrhli náhradní lety a potvrzeni nikde…. Mate někdo zkusenost jak dlouho jim to trvá?Na webu Booking jsou lety původní zakoupené …děkuji moc

1 Citovat

Jednou jsem s nimi něco řešil přes telefon (s GoToGate samozřejmě) a spravili to na počkání.

1 Citovat

Děkuji, to je právě problem tam je třeba angličtina 🙈🙈na chatu stejne píšou ze to musí potvrdit Lufthansa…Vůbec nevím zda to vyřídí?

0 Citovat

oni musi zmenit ty lety v souladu s tim, co umoznuje lufthansa.

ta na to ma celkem komplexni manual, ktery definuje, co OTA (preprodejce) muze udelat sama a na co je potreba schvaleni lufthansy. odviji se od toho, kdo ty lety operuje, v jake booking class je letenka, jake jsou dostupne booking classy na letech, kam vas (snad) chtej prebookovat a par dalsich

tohle jsou presne veci, ktere s gotogate dalsimi oportunisty resit nechcete. je to dan za nizsi cenu. bud to zvladnou, nebo ne. 

ps: ackoli se anglicky domluvim bez problemu, tak se momentu, kdy bych s nejakym zoufalcem z indie mel resit byt jen trosku slozitejsi zmeny po zruseni ci zmene letu, uprimne desim.

6 Citovat

mně pomohlo, když jsem si sama našla nějaké spojení a navrhla jsem ho operátorovi, možná že jde komunikovat mailem, tam lze použít překladač

1 Citovat

Odepsali ze čekají potvrzeni od Lufthansa , bohužel je to termín 23.12-2.1 a ty lety lezou s cenou nahoru🥲🥲

0
50 reakcí